Autohuur Costa Rica

Auto huren vanaf San José in Costa Rica

Ga je op vakantie naar Costa Rica en wil je graag een auto huren vanaf de hoofdstad San José? We got you! Of je hier nu gaat overnachten of gelijk wilt doorreizen, het ligt voor de hand om vanaf San José op pad te gaan met een huurauto. Alle internationale en lokale autoverhuurders hebben namelijk een vestiging in of nabij de stad. Dat betekent dat er veel aanbod is en dus ook competitieve prijzen.

In dit blog delen we informatie en tips over de handigste opties voor het huren van een auto in San Jose, Costa Rica:

Inhoud van dit blog:

Auto huren op de luchthaven San Jose (SJO)

Wil je het meeste uit je reis halen en direct vanaf de luchthaven in San Jose met een huurauto op pad? Zoek en reserveer dan hier een auto die je op de internationale luchthaven Juan Santamaría (SJO) kunt ophalen en inleveren. Via onze website kan je een auto huren vanaf San Jose bij Adobe, Alamo, AmiGO, Mapache Rent-a-Car, Avis, SIXT Costa Rica en Nomad America. 

De meeste van deze aanbieders hebben een kleine balie op de luchthaven. Hier kom je langs nadat je de paspoortcontrole bent gepasseerd en je bagage hebt opgehaald. Het kan ook zijn dat iemand je bij de uitgang opwacht met een bordje.
Wanneer je de juiste verhuurder hebt gevonden word je meegenomen naar de plek waar jouw huurauto klaarstaat. Dat is meestal niet direct op de luchthaven maar op een locatie in de buurt. En dat betekent dat je zo’n 10-20 minuten onderweg bent in een shuttlebusje.

Al met al duurt het dus wel even voordat je daadwerkelijk in je auto zit. Ook is het voor je reisplanning handig om te weten dat het verkeer rond de luchthaven druk kan zijn, zeker rond spitstijd (tussen 16-19u).

Auto laten afleveren in een hotel

Grote kans dat jouw vlucht uit Europa ’s avonds aankomt in Costa Rica. Dan wil je misschien niet direct zelf rijden en eerst wat uitrusten. Prima plan! De meeste autoverhuurders leveren de auto op kantoortijden gratis af bij een hotel naar keuze binnen 20km vanaf de luchthaven Juan Santamaría. In die regio vind je heel veel leuke hotels, zowel in het stadscentrum als op een rustige plek in de natuur.
Na de eerste overnachting(en) kan je hier de auto laten afleveren op een tijdstip naar wens. Onze tip: Vermijd de verkeersdrukte en ga pas na 9.30 uur op pad.

Bekijk hier een aantal fijne hotels (met gratis afleveren) die wij persoonlijk aanraden:

  • Hotel Aranjuez in stadscentrum van San José. Sfeervol budget hotel met een hele gave jungletuin en lekker ontbijt midden in de stad.
  • Villa San Ignacio in Alajuela. Een stijlvol hotel in de natuur met een lekker zwembad, restaurant en bar. 
  • Guacima Escondida in La Guacima. Kleinschalig hotel met een fijn zwembad en lekker ontbijt. Ligt alvast op de route naar Monteverde of de westkust. 

Heb je een eerste overnachting geboekt? Laat het ons weten, we zorgen graag dat jouw huurauto daar wordt afgeleverd. Vraag hier een huurauto offerte op maat voor het huren van een auto vanaf San Jose, Costa Rica.

Tips voor auto huren vanaf San Jose in Costa Rica

Auto ophalen in San Jose en elders inleveren

Wil je een auto huren in San José maar die elders in Costa Rica weer inleveren? Dat kan! Dit noem je OneWay Autohuur en bij Autohuur Costa Rica bieden we heel veel opties op maat.
Misschien wil je maar voor een deel van jouw reis een auto huren en daarna verder gaan met een kampeerauto of het openbaar vervoer. Of reis je van Costa Rica door naar Panama of Nicaragua en wil je de auto in de buurt van de grens inleveren. Er is van alles mogelijk.

Vraag hier een offerte op maat voor Oneway auto huren vanaf San Jose in Costa Rica.

Auto laten afleveren na Tortuguero

Veel reizigers starten hun trip met één overnachting in San José en gaan daarna naar Tortuguero. Dit is een afgelegen bestemming waar je alleen per boot (of vliegtuigje) kan komen. De meeste hotels in Tortuguero bieden daarom all-inclusive pakketten met maaltijden, tours en vervoer van en naar naar San José.

Ben jij van dit van plan? Dan heb je pas op de terugweg van Tortuguero een huurauto nodig. Je hoeft echter niet helemaal terug te reizen naar San José. Boek je bij Autohuur Costa Rica, dan zorgen wij ervoor dat jouw huurauto onderweg klaarstaat in Guapiles. Dat scheelt veel reistijd! Zeker als je volgende bestemming Puerto Viejo de Talamanca, Turrialba, La Fortuna of Puerto Viejo de Sarapiqui is.

Na afloop van je vakantie kan je de auto op de luchthaven (of elders) inleveren. Zo haal je het meeste uit je reis! Vraag hier een offerte op maat bij Autohuur Costa Rica.

Zoek je nog naar een geschikte accommodatie in Tortuguero? Wij delen graag onze persoonlijke tips voor de leukste all-in hotels in Tortuguero:

Gerelateerde berichten

Autohuur

COSTA RICA

Kijk ook eens naar onze:

Klik hier voor een:

Mail of WhatsApp:

Stuur een bericht