Veelgestelde vragen

‘Wat is de minimum leeftijd om een auto te mogen huren in Costa Rica? En heb je wel een 4×4 nodig? Kan ik de auto in een hotel ophalen?’ De antwoorden op deze en andere veelvoorkomende vragen hebben we hieronder voor je op een rij gezet. 

Autohuur Costa Rica
Autohuur Costa Rica
Autohuur Costa Rica
Autohuur Costa Rica
Autohuur Costa Rica

Meestgestelde vragen

  • Een geldig Nederlands of Belgisch rijbewijs
    Een internationaal rijbewijs is niet nodig. Let wel op het volgende: Als reiziger mag je maximaal 90 dagen aaneengesloten in Costa Rica verblijven. In die periode is je rijbewijs geldig en kan je een auto huren. Ben je langer dan 90 dagen achter elkaar in het land, dan mag je géén auto meer huren.
  • Creditcard op naam van de hoofdbestuurder voor de waarborg
    Dit is erg belangrijk. Zonder creditcard op naam van de hoofdbestuurder kan je de auto niet meenemen. Reis dus niet met een creditcard van iemand anders.
  • Een geldig paspoort
  • De bevestiging van Autohuur Costa Rica

Nee, niet persé. Dat ligt aan jouw reisplannen. Reis je bijvoorbeeld alleen langs de meest toeristische highlights zoals Puerto Viejo, Arenal, Tamarindo en Manuel Antonio, dan volstaat een 4×2 of een sedan ook. 

Maar wil je graag alle kanten op kunnen en ook de onverharde wegen en de bergen makkelijk kunnen trotseren, dan is een 4×4 wel noodzakelijk.

Kun je nog wat hulp gebruiken hierbij?  We helpen je graag op weg! Klik op de knop hieronder voor onze snelle quiz (15 sec) en handige tips en info. Of lees ons blog ‘Is een 4×4 nodig in Costa Rica‘ voor meer informatie.

De minimum leeftijd voor het huren van een auto in Costa Rica verschilt per autoverhuurder. Over het algemeen moet je minimaal 21 jaar zijn om in Costa Rica een normale auto te mogen huren. Een kampeerauto mag je al huren vanaf 18 jaar.

Niet alle autoverhuurders accepteren overigens jonge bestuurders. Voor sommige van onze partners geldt dat zij alleen bestuurders vanaf 23 of zelfs 25 jaar accepteren. Of alleen bestuurders met minimaal 2 jaar rijervaring.

Ben je zelf een jonge bestuurder en wil je weten wat er mogelijk is? Vraag ons om een offerte op maat, dan zoeken wij voor jou de beste optie!

Ja! Alléén op vertoon van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder kan je in Costa Rica jouw huurauto in ontvangst nemen. Neem dus geen creditcard van een familielid of vriend mee. De autoverhuurder gebruikt de creditcard voor de waarborgsom. Hier heb je mogelijk je pincode voor nodig. Zorg dat je die bij de hand hebt.

Via onze site kan je jouw reservering met creditcard betalen. Voor deze betaling mag je wél een willekeurige creditcard gebruiken.

Dit hangt af van jouw reisplannen en -gezelschap. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het bepalen van het type auto dat het beste bij jou past? We helpen je graag op weg! Klik op de knop hieronder voor onze snelle quiz (15 sec) en handige tips en info.

Ophalen en inleveren

Ja. Start je je reis in San José of Liberia, dan kunnen we de huurauto gratis in je hotel in de buurt (max. 10km) van de luchthaven laten afleveren. Voor afstanden verder dan 10km geldt mogelijk een extra toeslag.

Na een lange vliegreis is het niet altijd prettig om meteen te moeten rijden. We kunnen daarom een privé transfer voor je regelen van de luchthaven naar je eerste accommodatie. Vervolgens zorgen we ervoor dat jouw huurauto daar op de volgende ochtend (of op een ander moment naar keuze) wordt afgeleverd. 

Je hoeft de auto daar niet per sé in te leveren na afloop van de huurperiode. Bekijk voor meer informatie hierover het antwoord op de volgende vraag.

Ja. Je hoeft de huurauto niet op dezelfde plek in Costa Rica op te halen en in te leveren. Hierin is veel mogelijk. Dit noem je OneWay huren.

Zo kan je de auto ophalen in San José en weer inleveren in Liberia of bijvoorbeeld bij de grens met Nicaragua of Panama. Of misschien wil je dat je auto voor je klaarstaat na jouw trip in Tortuguero en lever je hem daarna weer elders in. Er is van alles mogelijk. Afhankelijk van je plannen en wensen kunnen extra kosten gelden. De hoogte van dit bedrag hangt af van de precieze locaties.

Laat in jouw reservering weten wat je van plan bent of vraag ons om een offerte op maat. Wij zijn echte Costa Rica experts en helpen je graag om jouw reisplannen naadloos op elkaar aan te laten sluiten.

Nee, je mag met de huurauto geen landsgrenzen oversteken.

Bij verschillende autoverhuurders is het wel mogelijk om de auto kosteloos vlakbij de grens in te leveren. Als je naar Nicaragua reist dan is dat bij de grens van Peñas Blancas en als je naar Panama reist dan kan je de auto achterlaten bij Paso Canoas.

Andere autoverhuurders rekenen mogelijk kosten voor het inleveren op deze locaties.

Vraag om een offerte op maat voor de meest voordelige opties.

Ja. Laat ons weten wat je plannen zijn en waar je naartoe wilt na je trip in Tortuguero. We kunnen jouw huurauto bijvoorbeeld klaar laten zetten in Guapiles of in Siquirres. 

Toelichting: De meeste reizigers die naar Tortuguero gaan kiezen voor een all-inclusive pakket vanuit San José. Je hoeft op de terugweg echter niet helemaal terug te reizen naar de hoofdstad om een auto op te halen of je weg te vervolgen. Dit kan onderweg al en hier helpen we je graag bij.

Vraag hier een offerte op maat aan.

Ja. In Drake Bay en Corcovado heb je je auto niet nodig. Je kan de auto dan een paar dagen ongebruikt op een betaalde parkeerplaats laten staan in Sierpe, maar dat is zonde van je geld. Wij kunnen ervoor zorgen dat de auto in Sierpe wordt opgehaald en op de dag dat jij terugkomt weer voor je klaarstaat. Zo betaal je geen huur voor de dagen dat je de auto niet gebruikt.

Vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte op maat aan en geef in de toelichting aan wat je van plan bent. Wij sturen je binnen 48 uur een offerte op maat. 

Waarborg en creditcard

Dit verschilt per autoverhuurder en per categorie huurauto. Wij werken met verschillende lokale partners en zij hanteren ieder hun eigen voorwaarden. Bekijk daarom tijdens het reserveren wat de hoogte van de waarborg is. Zo weet je ook direct hoe hoog je creditcardlimiet moet zijn om aan de borg te kunnen voldoen is.

Tip: Check bij jouw creditcardmaatschappij hoe hoog jouw creditcardlimiet is. Als dat niet hoog genoeg is dan kan je verzoeken om het limiet te verhogen. Vaak is het ook mogelijk om geld te storten zodat je een hogere bestedingsruimte hebt zonder dat je het limiet verhoogt.

Je betaalt de waarborg niet van tevoren, maar pas bij het ophalen van de auto. De waarborg kan je alleen voldoen met een geldige creditcard (met pincode) op naam van de hoofdbestuurder. De naam op de creditcard moet dus overeenkomen met de naam op het rijbewijs van de hoofdbestuurder.

De waarborgsom wordt op de creditcard vastgehouden tot je de auto weer inlevert.

Let op: Je mag geen creditcard van een vriend of familielid lenen, want dan zal de autoverhuurder je de auto niet meegeven. Ook mag je de borg niet in cash of met een debitcard (pinpas) voldoen.

Je betaalt een waarborg omdat een huurauto een object van hoge waarde is. Voordat jij met de auto op pad gaat wil de verhuurder dus graag wat zekerheid. Zij zien de waarborg als een garantie dat bijvoorbeeld schade, diefstal en verkeersboetes betaald worden.

Wanneer alles probleemloos is verlopen, wordt de waarborg weer vrijgegeven of teruggestort. Het kan tot 30 dagen duren voordat het bedrag weer is vrijgegeven. Dit heeft ermee te maken dat jouw creditcardmaatschappij de vrijgeving moet verwerken. Daarom is het vrijgegeven bedrag niet altijd direct zichtbaar.

Duurt het langer dan 30 dagen? Neem dan contact op met jouw creditcardmaatschappij om te vragen of het bedrag is vrijgegeven door de autoverhuurder. Krijg je hier geen duidelijk antwoord op, neem dan contact op met Autohuur Costa Rica zodat wij direct navraag kunnen doen bij de lokale autoverhuurder.

Nee, dit kan helaas niet. Ook mag je de waarborg niet in cash betalen. Je hebt echt een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig.

Bijzondere reisplannen

Ja! We bieden twee opties:

Als je alleen een 4×4 met daktent wilt huren, dan kan je dit direct bij onze partner boeken. Maak gebruik van 10% korting met onze kortingscode:

Wil je jouw kampeertrip combineren met het huren van een gewone huurauto? Vraag dan een offerte op maat bij ons aan. Wij reserveren graag beide auto’s voor je en zorgen dat je plannen op elkaar aansluiten. Natuurlijk profiteer je van dezelfde 10% korting op de huur van de kampeerwagen.

Zeker! Het is heel leuk om Costa Rica te verkennen in een kampeerauto. We love it! Maar, als je niet de volledige vakantie wilt kamperen en ook in lodges, hotels en Airbnbs overnachten, dan kan je de kampeerwagen inruilen voor een reguliere huurauto. Dat is vaak veel goedkoper.

Vraag hier vrijblijvend een offerte op maat aan en geef in de toelichting aan wat je van plan bent. We sturen je binnen 48 uur een vrijblijvende offerte op maat.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Autohuur

COSTA RICA

Kijk ook eens naar onze:

Klik hier voor een:

Mail of WhatsApp:

Stuur een bericht